tisdag 8 april 2008

Jaha... nu då?

I flera veckor har Hampus matlust försvunnit mer och mer och istället har han druckit mer och mer, den senaste veckan nu så har han oxå vart så blöt på mornarna att han kissat igenom allt i sängen (madrasskydd, madrass och botten) och blivit något tröttare.
Igår så var Hampus jätte slö och jagt tänkte att han säkert höll på att bli sjuk men han hade varken feber eller var förkyld. Imorse vaknade han och var fortfarande slö och som jag och mamma kommit fram till kvällen innan så ringde jag BVC som skickade upp oss till barnmottagningen på sjukhuset på engång när jag förklarat Hampus tillstånd.
Efter många timmars väntan på barnakutmot. så började hampus kräkas och vi fick då hjälp snabbt.. in på ett eget rum och sköterskor kom och började ta prover på honom.
Ganska snabbt fastställdes att han har fått diabetes.
Hjälp!
Vilken omställing, jag kan ingenting om diabetes!
Han var ganska rejält påverkad och det var tal om att han skulle få ligga på IVA (intensivvårdsavdelningen) men han visade att det fortfarande fanns lite krafter kvar då det skulle sättas kanyler i bägge armarna. Bedövningssalvan hann inte ens verka för han var tvungen att få dropp snabbt... fyragånger var dom tvungna att försöka för att få dit dom två kanylerna och ont gjorde det! Även i mammas hjärta...
Vi behövde iaf aldrig åka till IVA utan har nu fått ett litet rum på barnmottagningen och ska stanna där i ca två veckor.
Det kommer bli så mycket information nu i några dagar och jag är så rädd att inget ska fastna i mitt huvud då allt känns som gröt där just nu.
Nu är jag hemma och packar väskan och försöker förstå vad som hänt idag egentligen...

Från och med nu kommer vårat liv se helt annorlunda ut!
Uppdatering kommer...

20 kommentarer:

Jo sa...

Nämen OJ! Vilken tur att du ringde... Hoppas att ni får bra stöd och hjälp nu, det verkar ju vara en hel vetenskap med diabetes... Många kramar till både er och Hampus!

Jenny sa...

Men stackars lilla Hampus! Men skönt att ni vet vad det är nu och att ni får den hjälp ni behöver! Ta hand om er! Kramar!

Unknown sa...

Men lille killen! Förstår att det är omtumlande för er allihop. Ta hand om er o Hampus, många kramar!

LadyDi sa...

Jag ska tänka på er! Kram

Pylle sa...

Uffa stackars lilla Hampus och förstår eran oro. Skönt att ni fick hjälp så fort. Tänker på er och tror att det kommer gå jätte bra bara choken lagt sig. //Elin

Anonym sa...

Men hua, här rann tårarna när jag läste om lilla Hampus - känslig mamma som man är...

Hoppas nu att ni får all stöd och hjälp som ni behöver...

Anonym sa...

Stackars lille Hampus, men vilken tur att allt upptäcktes så snabbt och att ni slapp IVA. Massor av styrkekramar till er!!!

Anonym sa...

Usch va tråkigt, men bra att ni fick hjälp i rätt tid. Stackaren lille. "Krya på honom".
Kram

Anonym sa...

Tänker på er, skönt att du ringde och inte väntade som man alltid får råd om känns det som. Krya på honom, och glöm inte att det inte är några problem att leva med diabetes, väl man kommit in i det!
KRAM

Lotta sa...

Nä, stackars lille kille....det gör så ont i en när barn blir sjuka. Ska tänka på er, skickar styrkekramar i massor....

Anonym sa...

Kramar till er !

m sa...

Nämen, detta var inte roligt att läsa. Hoppas verkligen att han kryar på sig och är den värsta chocken lagts sig kommer du att kunna ta in all information. Det tror jag!

Anonym sa...

Det var inga roliga nyheter! Ska tänka på er och hoppas verkligen att allt går bra! Kramen!

Anonym sa...

Stackars liten - hoppas ni alla mår bra snart och får komma hem! Kram

fraise sa...

Nämen- usch så jobbigt det låter! Hoppas lilla raringen snart mår bättre. jaa- hela familjen också förstås. Kramar o ta hand om er!!

Anonym sa...

Men lille pojk! Tänker på er och kramar om! Och du, du kommer att fixa detta också!
Annika

Anonym sa...

kan inte göra annat än gråta när jag läser för vilken chock de måste komma som! men det går bra, snart har ni lärt er era nya rutiner men just nu behöver ni landa och få massa styrkekramar!

det viktigaste är ju att det upptäcktes och att han nu får hjälp så han får må bättre!

kramar i mängder!

Anonym sa...

Men fy va jobbigt!!!! aldrig lätt när ens barn blir sjukt, det tar lika mycket på föräldrarna som på barnet!! Tänker på er och kramar om, och hoppas allt går bra för er!

Anonym sa...

Så jobbigt för er, men skönt att ni får hjälp nu! Och när ni kommit in i de nya rutinerna kommer det säkert kännas bättre, men det är klart att det känns överväldigande nu.
Kram, Sandra

Anna/Augusti_73 sa...

Många kramar! Det blir så klart en stor omställning, men efter ett tag blir säkert det vardag också.
Ha en mysig helg!