lördag 26 januari 2008

Funderar funderar...

på att köpa en Canon EOS 400D.. men kan dock inget om kameror.
Så frågan är- Är det en bra "nybörjar kamera" som ändå ger bra bilder?
Har du erfarenhet av kameran eller tips på nån annan kanske så lämna gärna en liten komentar!

Ha de gött!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag funderar också på att köpa digital systemkamera och har gjort det ett tag. Jag har dock inte köpt någon än så jag kan inte säga så mycket egentligen men det är en djungel. Vilken du vill ha beror nog mycket på hur du vill använda den. Canon EOS-400 är en bra standardmodell som många har och är nöjda med men där krävs det nästan att du redan kan eller iaf. vill lära dig att fota "på riktigt" och typ lära dig hur bländare/slutare hänger ihop och vad iso, brännvidd och alla de där termerna betyder. Jag tycker sånt är roligt men vill du bara ha bilder med hög kvalitet på ett enkelt sätt så finns det en annan systemkamera som har fler förinställda motivprogram osv. (Dock kommer jag inte ihåg varken märke eller modell...) Ett tips är att sätta dig och surfa http://www.cyberphoto.se/ i några timmar. Där finns de flesta kameror med testbilder så att du själv kan ladda ner och jämföra riktiga bilder från kamerorna. Plus att företaget håller till i Umeå så du vet att det är ett rejält och pålitligt företag! =)

fraise sa...

Har tyvärr inga bra kameratips- ville bara kika in o titta på dina härliga skapelser. Ha en trevlig söndag. Kram från Frääs! ;-)

Erica sa...

Jag kan inget om kameror men har kanske en del tips ändå. Jag köpte en begagnad större, bättre kompaktkamera för att testa på att bära med sig stor kamera samt försöka mig på fler inställningar. Resultatet blev att jag inte har med mig kameran lika ofta som tidigare pga att den tar så stor plats. Jag har också lite taskigt tålamod och vill ta snabba spontana bilder just när det händer. Det har alltså inte blivit så mycket av att lära sig alla inställningar. Har liksom inte heller tid att ta fram extern blixt osv. Sen tror jag att jag personligen hade behövt gå en fotokurs för att få nytta av en fin dyr systemkamera. Mitt tips är därför att du lånar/hyr eller köper en begagnad större kamera för att ta reda på hur mycket "fotograf" du har i dig. Fast å andra sidan har jag aldig hört någon som ångrar sitt kameraköp :-) Lycka till hur du nu gör. Det är ju alltid kul med nya grejer :-)

Kram